Bitcoin este precum un balon ce stă să explodeze

15 iunie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Înainte de toate, posibil să fii auzit și să tot auzi de acum înainte de „baloane” Bitcoin. Gândul că Bitcoin este un balon exact ca acelea pe care le-am văzut cu criza creditelor ipotecare subprime nu este deloc ceva adevărat. Bitcoin este în momentul de față o monedă volatilă, lucru care înseamnă că este sensibil la schimbări mari în valoare – poate crește foarte mult sau poate scădea foarte mult. Recent, media a avut tendința de a eticheta toate aceste lucruri ca „baloane”.

Legat de Bitcoin și dispariția sau căderea acestuia, acest lucru rămâne de văzut dacă se va întâmpla sau nu. Un lucru este foarte sigur și anume că Bitcoin este prezent pentru a rămâne și criptomoneda în sine nu este un moft. În acest caz, este important să înțelegem câte un pic despre istoria recentă a internetului. În mod tipic, felul în care lucrurile merg sunt felul în care cineva inovează, apoi inovația respectivă este îmbunătăţită până când este depășită.

Putem observa acest lucru în invenția Napster-ului. Această metodă de a împărtăși fișiere peer-to-peer și totul a schimbat felul în care ascultăm muzică, împărtășim muzică și, ca efect, felul în care industria muzicală operează. Precum Bitcoin, acesta a fost foarte îngrijorător pentru întregul imperiu media (în sensul Bitcoin, înlocuiește imperiul media cu guvernul și băncile centralizate ). În cele din urmă, Napster a fost oprit și Kazaa i-a luat locul. Kazaa a fost exact ca Napster-ul în care oamenii puteau să împărtășească fișiere precum muzică, filme și software, însă mult mai îmbunătățit decât Napster. Apoi, Bittorrent a venit pe piață și a schimbat regulile jocului pentru totdeauna, torrentele fiind acum noul standard.

Bitcoin

Exact același lucru poate fi observat și în social media. Prima dată au existat Livejournal și Xanga, unde oamenii puteau să scrie postări și alții să comenteze, însă foarte rapid acestea s-au dezvoltat în comunități individuale. Apoi a apărut Friendster, care a fost primul website social media pe care internetul l-a văzut. A fost umbrit în cele din urmă de MySpace, care a fost regele social media până când Facebook și-a făcut apariția. Până în acest moment, Facebook este cea mai populară rețea de social media, cu toate că există și altele precum Twitter și Google + ( însă acestea se îmbină plăcut cu Facebook ). Se spune că toată lumea de pe Twitter sau Google + este pe Facebook, însă nu toată lumea de pe Facebook este pe Twitter sau Google +.

Bitcoin încă este predispus la ceva similar. Este prima cea mai solidă monedă digitală care a fost înțeleasă pe deplin ( sau într-un procent foarte mare ). Și cu toate că uneori oamenii înțeleg foarte bine cum funcționează această monedă, au existat și alte monede digitale cu care Bitcoin se afla în competiție.

Încă există o posibilitate ca, odată și odată, într-un mod neașteptat, aceste monede digitale să câștige mai multă popularitate decât Bitcoin sau să apară pe piață o altă monedă digitală cu mult mai multe îmbunătățiri și caracteristici decât Bitcoin și să câștige popularitatea. Acest lucru nu este însă unul de care să ne îngrijorăm, cel puțin nu pentru moment. Simpla ațintire asupra pieței te va ajuta să eviți pierderile majore pe care Bitcoin se presupune că ar trebui să înceapă să le aibă față de celelalte monede digitale. Însă ține minte: competiția este bună.

Uite și o listă de alte monede digitale care sunt destul de cunoscute:

–          Litecoin;

–          PPCoin;

–          Namecoin.

Toate acestea sunt acceptate în diferite exchange-uri precum BTC-E.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *