Bitcoin deschide minți – I

31 ianuarie 2015 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

shutterstock_63200686

 

Una dintre cele mai importante moșteniri istorice Bitcoin poate fi modul în care îmbină domenii dispersate de studiu cu scopul de a găsi soluții neașteptate pentru problemele vechi, în conformitate cu spusele unui gânditor cheie al spațiului Bitcoin.

Cei de la site-ul CoinDesk au vorbit cu Richard Gendal Brown, arhitectul executiv pentru inovația pieței bancare și financiare de la IBM din Marea Britanie, pentru a obține o imagine de ansamblu a ceea ce această tehnologie perturbatoare nouă ar putea să pregătească pentru viitor.

O clasă pe departe mai bine educată de absolvenți este acum în curs de dezvoltare a universităților datorită existenței Bitcoin, a spus Brown, adăugând:

Acesta este un domeniu în care trebuie să fii cu adevărat interdisciplinat pentru a face progrese.”

Persoanele cu baze academice, precum ingineria și știința calculatoarelor, care anterior au avut o oarecare expunere la finanțe sau economie, sunt acum dotate cu o mult mai mare conștientizare a modului de lucru în ceea ce privește sistemele financiare, precum și în privința posibilităților și problemelor existente.

Oamenii privesc problemele vechi într-o altă manieră, a spus el, ”tot ceea ce pot să fac este să îi ghidez către posibilități interesante în viitor”.

Se vor realiza produse și servicii care s-ar putea încă să nu fie nici imaginate, dar care vor fi existente datorită noilor perspective.

Gândind înainte

Poziția lui Brown îi oferă acestuia posibilitatea de a petrece timp examinând tehnologia blockchain și extrapolarea unde ar putea duce, atât pentru clienții săi de la IBM dar și pentru restul lumii.

Sau cum însuși Brown pune problema: ”În ce direcție se îndreptă lucrurile și ce înseamna asta pentru ceea ce ar trebui să facem astăzi împreună?

Blogul său a fost citat ca unul dintre blogurile de filosofie a monedelor digitale care ar trebui citit periodic. Recent, el a fost cel care a estimat că registrul de distribuție al tehnologiei se va extinde mult peste mecanismele de plată Bitcoin dar și în domeniile mai largi ale dreptului contractelor, proprietățiilor intelectuale, aspectelor legate de descentralizare și de rezolvare a problemelor de identitate.

Importanța mineriilor

Un comentariu particular care a ieșit la sfârșitul anului 2014 este reprezentat de către afirmația lui Brown care susține că moneda a fost, probabil, ”cel mai puțin interesant lucru despre Bitcoin” și a tehnologiei sale de bază.

Ar fi greșit, totuși, să își asume implicarea Bitcoin ca monedă mai neinteresantă decât aplicația. Mai degrabă, nivelul lui Brown de interes este de așa natură încât implicațiile de schimbare a lumii tehnologiei de distribuție a registrului și tehnologiei de consens sunt pur și simplu mai atrăgătoare pentru a fi gândite.

De asemenea, el nu intenționează să diminueze importanța monedei în cazul de utilizare și valoarea Bitcoin în securizarea rețelei prin furnizarea minerilor cu ceva pentru a plăti utilajele și facturiile scumpe de energie electrică.

El a spus:

M-am stresat mai tare în ultimele luni în ceea ce privește: securitatea arhitecturii care stă la baza sistemelor descentralizate ca și Bitcoin care provine din procesul minerilor care au încercat să facă moneda mai atractivă.

Apoi, este prezent faptul că alte aplicații distribuite necesită de multe ori o formă de mecanism de plată pentru a funcționa, așa că este la îndemână să ai unul deja construit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *