Bitcoin defileaza pe Bulevardul modei

18 noiembrie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin defileaza pe Bulevardul modei: 25 magazine in Paris, gata sa accepte Bitcoin ca forma de plata. Incepand de la data de 17 noiembrie, comerciantii din Pasajul du Grand Cerf transforma zona in prima piata pariziana pentru a accepta Bitcoin. Magazinele de moda pregatesc deja acceptarea monedei digitale ca metoda de plata. Aceste site-uri vor fi adaugate la lista tot mai mare de magazine din Paris care utilizeaza Bitcoin si vor trebui sa accepte atat plata in modele fiat, cat si in Bitcoin, cu ajutorul mai multor grupuri Bitcoin.

725_ly9jb2ludgvszwdyyxbolmnvbs9zdg9yywdll3vwbg9hzhmvdmlldy9mmjk1zjmzyzjmmtixngq1odfiyzrjngixyzazytgwms5qcgc

Pasajul modei si Bitcoin

Cu ajutorul clubului Cercle du monede Bitcoin si La Maison du Bitcoin de Ledger, negustorii din Paris accepta Bitcoin ca o modalitate suplimentara si alternativa de plata, fara a suferi taxe usturatoare si ratele pentru tranzactii, datorita sistemului P2P al Bitcoin.

Cu toate acestea, comerciantii nu se asteapta sa faca profituri uriase cu Bitcoin, dar doresc sa transmita un mesaj utilizatorilor Bitcoin din Paris ca exista mai multe locuri pentru a cheltui la magazine moneda digitala si nu doar on-line.

Jacques Favier, secretarul de La Cercle du Bitcoin a declarat:

Au existat deja restaurante, baruri si magazine diverse, in Franta, care au salutat metoda de plata Bitcoin, dar ne-am gandit ca un bulevard (care s-a dovedit a fi o galerie) in inima Parisului ar da mai multa vizibilitate unei idei foarte simple: Bitcoin este conceput pentru plata. Nu a fost facut atat de mult zgomot despre tehnologia Blockchain, care se afla in spatele Bitcoin. Cel putin nu atat de mult cat as considera ca este mandatoriu. Bitcoin va merge mult dincolo de plata pe care unii dintre noi am considerat-o necesara de implementat. Este important sa se reaminteasca faptul ca Bitcoin este un numerar digital de tip peer-to-peer.

In prezent, Pasajul in sine are un Bitcoin ATM si Le Cercle detine mai multe companii Bitcoin si membrii activi. Magazinele din Pasaj nu va avea nicio problema in a cere sprijin si indrumare. Din moment ce BitPay este unul dintre partenerii din acest proiect „Bulevardul”, magazine au optiunea de a accepta plata in Bitcoin sau schimb imediat in fiat, oferindu-le posibilitatea de a accepta Bitcoin cu avantaje de acceptare ca ale valutei fiat.

bitcoin-accepted-here_-_gold-big-1680px

Bulvardul favorizeaza acceptarea de Bitcoin

Odata ce Pasajul du Grand Cerf accepta Bitcoin, acest lucru ar putea promova criptomonedele si beneficiile sale de plata catre alti comercianti din intreaga lume. Shopify a adaugat deja optiunea de plata folosind BitPay si alte servicii, cum ar fi BitWage si BigCommerce. Acestea doresc sa elimine decalajul dintre monedele fiat si Bitcoin.

Bitcoin castiga avantaje nu numai in Europa, ci si in India, de asemenea. India a modificat recent moneda sa, rupia indiana; iar oamenii sunt in cautarea de alternative la rupie, in mod specific Bitcoin. Trecerea de la rupie la Bitcoin in India, a dus la o crestere cu 20% a comercializarii BTC in India si ar putea aduce Bitcoin chiar si in pietele stradale din India.

passage-du-grand-cerf1

sursa: https://cointelegraph.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *