Banca Centrala Franceza solicita impactului Tehnologiei Blockchain

22 aprilie 2016 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Banca centrală a Frantei a lansat un nou raport privind stabilitatea financiara intr-o era de digitalizare, care de mai multe ori atinge si valutele virtuale si tehnologia blockchain.

Raportul noteaza faptul ca Banque de France efectueaza propriile sale cercetari in legatura cu acest subiect, în colaborare cu Consiliul pentru Stabilitate Financiara (FSB ), un corp al guvernatorilor bancilor centrale si oficiali guvernamentali din grupul G-20. FSB a subliniat activitatea sa in zona in februarie și mai recent, a realizat o analiza prin prisma inovatiei financiare.

In conformitate cu o traducere a raportului Bancii Centrale a Frantei:

In plus, Banca Frantei face o analiza in prezent si mai mult, pe scara larga, aceasta analiza se realizeaza si in cadrul Consiliului de Stabilitate Financiara pentru a urmari dezvoltarea initiativelor in jurul tehnologiei blockchain, atat in ceea ce priveste posibilitatile pe care aplicatia le ofera in ceea ce priveste problemele ridicate, in special in ceea ce priveste securitatea„.

Banca Centrala a Frantei

Banca Centrala a Frantei

 

Pe de alta parte, raportul subliniaza modul in care tehnologia ar putea fi folosite pentru a remodela modul in care pietele functioneaza.

„Astfel modelele tip registru distribuit ar putea inlocui traditionale moduri de operare tip clearinghouses bazate de agregare si fluxuri de compensare centralizata, care afecteaza dispozitivele de gestionare a garantiilor sau regulile de inregistrare a activelor”, arata raportul.
In acelasi timp, raportul Banque de France sustine ca tehnologia este „inca in foarte mare masura in faza experimentala”.

Raportul a precizat ca testele viitoare trebuie sa evalueze cererile blockchain „din punct de vedere al sigurantei, al costurilor, capacitatea lor de a gestiona volume rapide de tranzacții mari; sau un interes economic de a realiza fara o a treia parte de incredere anumite activitati.”

Lucrul cu valutele digitale

Banca Centrala a Frantei

Banca Centrala a Frantei

 

Dincolo de analiza realizata la nivelul tehnologiei blockchain, Banca Centrala Franceza a indicat ca a analizat si problematica legata de Bitcoin si alte valute digitale. Ea a indicat spre consultare un comunicat precedent orientat spre investitie din 2013, precum si activitatea sa cu FSB-ul in aceasta privinta.

Desi detaliile de natura politica sunt putine, raportul sugereaza că bancherii centrali ar trebui sa se uite la ” activitatea de conversie ” a monedei  Bitcoin, realizata prin schimburi intre monedele digitale si cele de tip fiat.
Raportul subliniaza, de asemenea, unele date privind volumul tranzactiilor pentru moneda digitala in Uniunea Europeana, pozitionand-o impotriva fluxului zilnic al euro.

(sursa: https://www.banque-france.fr
http://www.coindesk.com/)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV