Avantajele Blockchain – apreciate de institutii de prestigiu

20 septembrie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Institutul National de Standardizare al Statelor Unite (American National Standards Institute – ANSI) va discuta in cadrul urmatorului forum despre avantajele Blockchain si AI (Inteligenta Artificiala). ANSI este o organizatie non-profit care supravegheaza dezvoltarea standardelor de consens pentru produsele, serviciile, procesele si sistemele din Statele Unite. Institutul cuprinde peste 125.000 de companii, iar din componenta sa fac parte organizatii internationale, universitati si corporatii.

avantajele blockchain

In viitorul forum – “Imputernicire prin inovatie: Tehnologii de ultima generatie care produc solutii pentru lumea reala”, participantii vor discuta despre preocuparile legale si etice, dar si despre aplicatiile concrete ale tehnologiei Blockchain si AI. Potrivit anuntului oficial, experti din diverse industrii, vor detalia posibilele modalitati de implementare ale Blockchain. Specialisti din domenii de activitare precum asistenta medicala, transporturi sau siguranta alimentara vor dezbate modul in care standardele si evaluarea conformitatii pot facilita aplicarea si dezvoltarea in continuare a acestor tehnologii revolutionare.

Potrivit ANSI, Blockchain si AI reprezinta doua dintre “tehnologiile transformatoare care propulseaza progresul organizational si din mediul de afaceri in ziua de astazi”. Astfel, forumul va reuni “un grup extrem de diversificat de experti si participanti pentru a impartasi perspective unice si pentru a gasi un teren comun in legatura cu aceste progrese tehnologice revolutionare”.

Recent, avantajele Blockchain au fost scoase in evidenta si de catre Forumul Economic Mondial (World Economic Forum – WEF). WEF a publicat un studiu despre modurile in care tehnologia registrului distribuit poate fi folosita pentru a conduce la o imbunatatire a mediului inconjurator. Forumul a identificat 65 de moduri in care Blockchain poate contribui la rezolvarea problemelor de mediu.

Printre acestea se numara posibilitatea de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera sau pentru a actualiza practicile lantului de aprovizionare. Mai mult decat atat, studiul publicat de catre WEF scoate in evidenta faptul ca utilizarea Blockchain in anumite domenii de activitate poate conduce la crearea unui mediu mai bun prin incurajarea proiectelor ce utilizeaza energie solara sau eoliana.

Surse: https://cointelegraph.com/news/american-national-standards-institute-to-address-blockchain-at-upcoming-forum
https://bitcoinexchangeguide.com/world-economic-forum-wef-identifies-65-ways-blockchain-can-help-environmental-issues/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *