Asociația Industriei de Plăți: Bitcoin are dreptul de a exista

26 iunie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Screen_Shot_2013-11-24_at_6.15.48_PM

Directorul executiv al Asociației tranzacțiilor electronice (ETA), care se poate lăuda giganți precum MasterCard, Paypal și Amazon în rândul membrilor săi, consideră că, în timp ce tehnologia nu a fost încă pe deplin matură,într-o bună zi Bitcoin ar putea oferi avantaje pentru industria de plăți.

Jason Oxman a declarat pentru Wall Street Journal că industria este în curs de schimbare profundă, cu sosirea de noi sisteme și servicii de plăți mobile, care sunt susținute de numeroase progrese tehnologice în domeniu.

Oxman a indicat că el este entuziasmat de creșterea de tranzacții mobile, autentificarea biometrice și alte tehnologii de plată de ultimă oră, inclusiv Bitcoin, zicând:

Suntem, fără îndoială, în perioada cea mai importantă a inovării de la inventarea benzii magnetice. Este cu adevărat un moment revoluționar pentru plăți.”

Banda magnetică cu o vechime de 50 de ani, care stochează datele de pe cardurile de credit și de debit, este pe cale de a ieși, datorită microcipurilor mai noi, care permit datelor biometrice să fie încorporate în noi carduri. Dispozitive mobile, susținute de câmpul apropiat de comunicare (NFC), Bluetooth LE, portofele digitale și alte tehnologii emergente sunt, de asemenea, în luptă pentru o felie din piata de plăți.

Faptul că industria de plăți încă se bazează pe tehnologia veche de câteva decenii este adesea folosită de către detractorii săi din comunitatea Bitcoin care doresc să portretizeze industria ca un dinozaur.

Totuși, situația nu este atât de simplă. Legacy Suport pentru standardele vechi este în continuare vital și modernizarea infrastructurii vastă utilizată de instituțiile financiare și comercianți din întreaga lume este un proces extrem de lent.

Dimpotrivă, Oxman insistă că industria de plăți este o inovare. El a citat MasterCard și Visa ca exemple bune, deoarece ambele companii au făcut deja angajamente serioase în ceea ce privește plățile prin intermediul telefonului mobil.

Potențialul în Bitcoin

Cu privire la subiectul care are în vedere monedele digitale, Oxman a fost în general pozitiv, admite că rețeaua Bitcoin oferă un server extern mai eficient pentru procesarea tranzacțiilor decât sistemul complex, utilizând mai multe straturi bancare. El a mai spus că societățile Bitcoin ar putea adera într-o zi ETA.

Cu toate acestea, Oxman a făcut câteva avertismente, frauda și riscurile de securitate rămân o preocupare cheie. Deși a menționat că industria este atentă la eforturile continue de consolidare a securității în Bitcoin, el a ajuns la concluzia că moneda digitală încă nu s-a dezvoltat până la punctul în care membrii ETA s-ar simți confortabil în implementarea acesteia ca o opțiune de plătă.

Poziția ETA pe Bitcoin și monedele alternative de astăzi este faptul că acestea au dreptul de a exista și acestea ar trebui să respecte, indiferent de legile [sau] reglementările care se aplică în companiile de plată care oferă servicii similare celor acordate […] ceea ce le oferă„, a spus el.

Perspectiva pozitivă oferită de ETA nu este pentru prima dată când am auzit aceste declarații de la lideri din industria spațiului de plăți. CEO-ul de la Realex Payment, Colm Lyon a declarat recent pentru CoinDesk că industria va trebui să se adapteze și să evolueze, datorită sosirii Bitcoin.

Un exemplu de serviciu digital de plăți nou, aprobat de către marile bănci, este paym, care este disponibil pentru mai mult de 30 de milioane de abonați de telefonie mobilă din Marea Britanie.

 

 

Sursa: coindesk

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV