Air France-KLM sustine inovatia folosind tehnologia Blockchain

5 octombrie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

bitcoin romania

Compania aeriana europeana Air France-KLM a incheiat un parteneriat Winding Tree, o platforma specializata pe rezervari de calatorii B2B bazata pe Blockchain. Scopul parteneriatului este acela de a reduce costurile pentru clientii companiei prin taierea intermediarilor, utilizand tehnologia registrului distribuit.

Air France-KLM este cea de-a cincea companie aeriana mondiala din punct de vedere al veniturilor pentru anul in curs. Decizia de a colabora cu Winding Tree a venit din dorinta de a oferi clientilor cele mai profitabile si avantajoase variante, prin reducerea numarului de intermediari.

Suntem incantati sa ne alaturam in angajamentul lor de a deveni liderul liniilor aeriene in ceea ce priveste intimitatea clientilor si suntem incantati sa aducem tehnologia Blockchain ca instrument necesar pentru a obtine o inovatie reala si o satisfactie sporita a clientilor”, a declarat Pedro Anderson, Fondator si Chief Operating Officer al Winding Tree. Sonia Barriere, Vicepresedinte Executiv al Departamentului de Strategie si Inovatie din cadrul Air France-KLM, considera ca Blockchain va „revolutiona schimburile in industria calatoriilor” atat pentru client, cat si pentru companii.

Cu noua afacere, Air France-KLM ingroasa randurilor altor companii care au colaborat anterior cu Winding Tree. In luna mai, Swissport – compania care furnizeaza servicii de manipulare a incarcaturii la sol pentru aeroporturile din Elvetia, a anuntat ca lanseaza un program-pilot bazat pe Blockchain. Acest program nu a fost aplicat doar in ceea ce priveste manevrarea incarcaturii. Programul a fost aplicat si in colaborare cu Winding Tree, care la momentul respectiv colabora deja cu Lufthansa, Swiss Air, Air New Zealand, Austrian Airlines, Brussels Airlines si Eurowings.

Companiile aeriene ar putea sa utilizeze Blockchain pentru a simplifica procesul de rezervare, dar si pentru a lansa programe de fidelizare, pentru a urmari bagajele si pentru a imbunatati logistica aeroporturilor. In plus, platforma de calatorie open source colaboreaza si cu unul dintre cele mai mari lanturi hoteliere din Scandinavia si Regiunea Baltica, hoteluri Nordic Choice Hotels.

Sursa: https://www.airfranceklm.com/en/air-france-klm-partners-winding-tree-strengthen-innovation-travel-industry-using-blockchain

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *