Valoarea Bitcoin aproape se dubleaza. Creșterea continua.

14 decembrie 2015 bitcoin

Articol scris de Andreea Zanfir

Faptul ca în ultimele 3 luni valoarea Bitcoin aproape s-a dublat la $ 408,74, după o creștere constantă de la începutul anului reprezinta o veste mare pentru comunitatea Bitcoin. Această creștere este foarte probabil să continue în conformitate cu un nou infographic de BargainFox.co.uk.
Cu siguranță a fost un traseu cu numeroase hopuri pentru revolutionara Satoshi Nakamoto. În urma unui șir de scandaluri, prețul său a suferit o scădere rapidă din 2013. Cu toate acestea, din luna ianuarie a acestui an, a câștigat constant teren. Foarte important a fost rolul tehnologiei puse la dispoziție. Logica dovedeste că în măsura în care piata este mai mare este mai puțin probabil ca accidente majore să aibă loc, astfel încât valoarea nu este singura măsură a puternii acestei companii.
O parte din această putere este dată de o creștere uriașă a popularității Bitcoin în China. De fapt, 8 din 10 tranzacții BTC implică Yuanul chinez, depășind și cererea din SUA și Europa. Acest lucru se datorează, în parte controlului strict exercitat de guvernul chinez asupra finanțelor cetățenilor săi. Bitcoin le-a dat libertatea de a-și cheltui și de a-și investi banii peste tot în lume, fără probleme.
Ascensiunea Bitcoin în Asia este foarte evidentă dacă se observă cu atenție creșterea schimburilor. Toate cele mai importante s-au dublat, în timp ce OK Coin a înregistrat o creștere uluitoare de 847%, în doar un an. Deși creșterea în partea de vest nu este atat de puternică, creșterea de 160% pentru BitStamp este suficientă pentru a atrage atenția oamenilor.
Utilizarea Bitcoin pentru achiziții este de asemenea în urcare. Valoarea zilnică a tranzacțiilor este acum de 289 milioane $. Tranzacțiile PayPal reprezintă 397 milioane $, deci nu este greu de imaginat o lume în care Bitcoin reprezintă opțiunea principală de plată pe internet.
În prezent, există peste 100.000 de comercianți (online si offline) care acceptă acum Bitcoin ca plată pentru bunurile și serviciile lor – inclusiv Microsoft , Time Inc , Expedia , Newegg , Overstock și TigerDirect.
Utilizarea BitPay de exemplu, este mai ieftină decât acceptarea unui card de credit, din cauza un comision de tranzacție de doar 1% , iar în cazul în care nu se dorește menținerea unui portofel BTC din cauza fluctuațiilor de preț, plățile pot fi schimbate în mod automat la o monedă obișnuită fără costuri suplimentare. August a insemnat un nou record de 70.000 de tranzactii Bitcoin prin BitPay. Viitorul pare foarte luminos pentru Bitcoin.

One comment

  1. Robert spune:

    Personal sunt foarte curios cum se va comporta aceasta moneda virtuala in urmatoarea criza economica.

    Nimeni nu poate prezice acest lucru deoarece este prima criza economica prin care va trece aceasta moneda ajunsa la maturitate de curand.

    Am o presimtire cum ca se va comporta peste asteptari si isi va pastra valoarea chiar mai bine, sau, va pierde mai putin ca alte comoditati cum ar fi aurul, dar asta este doar parerea mea umila 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *