Bitcoin atinge pragul de 260 $, cel mai mare preț din ultimele 2 luni

19 octombrie 2015 bitcoin

Articol scris de Andreea Zanfir

Bitcoin a depășit pragul de 260 $ în dimineața de 16 octombrie, atingînd cel mai mare pret din ultimele două luni. Indicele prețurilor de pe CoinDesk a avut o creștere de 2,5% în ultimele 24 de ore. În această săptămână s-a văzut o creștere bruscă a volumului de tranzacționare Bitcoin, produs în principal de agențiile Huobi și OKCoin.

Miercuri, tranzacțiile totale au fost de 1.29 milioane BTC – cea mai mare sumă dupa 26 ianuarie. OKCoin a reprezentat 48% din acest volum.

Bobby Lee, director executiv al agenției BTCC din China, a declarat CoinDesk că platforma sa a cunoscut o creștere semnificativă de volum. „Am postat avertismente pe site-ul nostru și pe rețelele sociale cu scopul de a avertiza utilizatorii să fie atenți, însă aceștia au ignorat avertismentele si, apelând la agenția noastra au cumpărat in cantități uriașe” a spus el.

Arthur Hayes, co-fondator al agenției de schimb BitMEX, a avut o teorie diferită. El a declarat că zvonurile CoinDesk despre iminenta devalorizare a yuanului alimenteaza interesul în creștere pentru Bitcoin: „Oamenii au început să folosească Bitcoin ca un mijloc de conservare a averii. Ca urmare, interesul pentru Bitcoin în China este în creștere. ” a mai afirmat Arthur Hayes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *