Trei tipuri de utilizatori Bitcoin

26 aprilie 2016 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Exista mai multe ipoteze cu privire la profilul utilizatorilor de Bitcoin – ca acestia sunt ciudati, visatori, tocilari, criminali, idealisti si asa mai departe.

Dar cum sunt ei de fapt ?

utilizator bitcoin

utilizator bitcoin

 

Unele dintre ipotezele enumerate mai sus sunt adevarate din punct de vedere tehnic, in unele cazuri, dar realitatea nu este la fel de simpla cum s-ar crede la prima vedere. Desigur, una dintre cele mai simple , dar cu toate acestea eficiente, mijloace de verificare a celor care utilizeaza Bitcoin este de a analiza Google Trends, așa cum putem gasi in raportul oferit de Yelowitz si Wilson (2015).
Cu toate că este o metoda imperfecta , deoarece ” modulul de cautare nu trebuie sa implice automat si participarea activa”, Yelowitz si Wilson identifica urmatoarele tipuri de utilizatori principali ai Bitcoin: pasionatii de programe de calculator, investitorii speculativi si libertarienii.
Acest lucru  se potriveste foarte mult profilului ” asteptat ” al utilizatorilor Bitcoin si de asemenea, se potrivește indeaproape rezultatelor unui studiu din 2013. 1000 de utilizatori de Bitcoin  au fost analizati si rezultatele au aratat ca ” utilizatorul mediu are o varsta de 32 de ani, de sex masculin si libertarian „.
Din punctul de vedere al acestor trei tipuri , cele mai importante motive pentru profilul utilizatorului de Bitcoin sunt :
Pentru programatori , recompense pentru minerit;
Pentru speculatori , volatilitatea;
Pentru libertarieni , lipsa de reglementare perceputa;

utilizator bitcoin

utilizator bitcoin

 

Libertarienii sunt bine reprezentati in literatura de baza non-academica despre Bitcoin, cu teme in ceea ce priveste potentialul tehnologiei de a modifica ordinea sociala si economica predominanta.
Carti care vizeaza speculatorii, asa cum ar fi de asteptat, sa se concentreze asupra potentialului Bitcoin ca o investitie. Programatorii entuziaști sunt deserviti de Swan (2015) si Antonopoulos (2015). Primul este foarte concentrat pe blockchain, in timp ce acesta din urma este concentrat pe Bitcoin.
In mod previzibil, amatorii de Bitcoin prezinta un interes puternic in teme de afaceri si tehnologie. Analizand mai in profunzime problematica, mediul de afaceri este mai puternic comparand cele doua zone de interes; atat privind procentul publicului interesat si de o mai mare varietate de subiecte. Pe partea de tehnologie, interesele entuziastilor Bitcoin tind spre servicii on-line si electronice mobile.
Poate ca e usor de intuit; aceast comunitate pare sa favorizeze Microsoft peste Google, deși discrepanta este usoara. Poate ca aceasta este o reflectare a popularitatii extreme a monedei in afara Statelor Unite. Mai mult, un lucru pe care graficele de interes nu le pot pune in lumina este tonul interesului. De exemplu, utilizatorii care urasc Microsoft cu o pasiune arzatoare și, prin urmare, citesc cu lacomie tot ce e legat de companie si in mod regulat partajeaza si comenteaza cu ardoare; sunt inregistrati in continuare ca fiind foarte interesati de companie.
Entuziastii de Bitcoin de asemenea, arata un interes puternic in teme sociale, in special cele legate de guvern si de drept. Aceste persoane prezinta, de asemenea, de 17 ori mai mult sanse decat media sa fie interesati de incalzirea globala si sa aiba prezinta de 8 ori mai mari sanse de a fi interesati de ceea ce inseamna  spiritul civic.

Despre Bitcoin Romania

bitcoin logo

 

George Rotariu, CEO-ul Bitcoin Romania nu face exceptie de la imaginea profilului utilizatorului de monede virtuale si se incadreaza in tipologia entuziastului Bitcoin. Acesta declara ca „Mereu am fost interesat de tot ce tine de inovatie tehnonologica, de actualitate. Dupa cum toti bine stim, viciul generatiei noastre este noul. Toti ne dorim sa fim ancorati in timp real la ce se intampla in jurul nostru, indiferent daca tine de planul economic , tehnologic sau informational. Intotdeauna am avut un apetit crescut pentru risc, am fost motivat financiar si mi-am dorit sa fiu la curent cu realitatea. Atat cea online, dar mai ales cea offline. Pentru mine Bitcoin a reusit sa intregeasca aceste nevoi. Pana la varsta de 28 de ani am invatat ca fara asumarea unui risc, fara informarea completa si corecta, evolutia nu se poate realiza. Totul incepe sa se mute in spatiul virtual; acest trend nu este greu de intuit, iar din acest motiv pentru mine Bitcoin Romania este viitorul. Digitalizarea este evolutia de care avem nevoie; facilitam procesele din mediul offline mutandu-le in cel online.”

George Rotariu impreuna cu partenerii au reusit aducerea primului ATM Bitcoin din Europa continentala chiar aici in Romania, acum doi ani, in luna martie a anului 2014. De atunci evolutia Bitcoin Romania a urmat un trend ascendent rapid: a pornit de la un singur ATM si a ajuns ca in mai putin de doi ani sa il lanseze si pe cel de-al treilea cu succes. Ultima lansare a avut loc recent, pe data de 15 aprilie, in cadrul X Hostel.

Dorinta sa de a evolua si a crea un brand puternic a dus la parteneriatul cu Zebra Pay. Colaborarea dintre acesta si CEO-ul Adrian Badea intareste convingerea ca Bitcoin-ul este un produs de incredere, usor de utilizat si din ce in ce mai accesibil utilizatorilor prin numarul mare de terminale: peste 1500 in 117 orase din tara.

La inceputul activitatii in cadrul companiei, eram considerat de multi idealist, poate chiar nebun. Acum insa ma privesc ca fiind un deschizator de drumuri. A fost greu, am intampinat dificultati, insa in final am reusit sa lansez un trend urmat zilnic de tot mai multi utilizatori pe plan national. Rezultatele pozitive vorbesc pentru mine si asta imi este de ajuns. Succesul proiectului meu personal este tot ce am nevoie pentru a continua dezvoltarea brandului Bitcoin Romania.”

Concluzii

Utilizatorii Bitcoin utilizatorii sunt exact ceea ce s-ar astepta pe hartie sa fie : la zi din punct de vedere tehnic, politic conectati la retea si motivati economic.
Cu toate acestea, trebuie sa ne amintim ca doar pentru ca cineva este un libertarian, acest lucru nu se traduce in simpatie automata pentru infractori si zone mai intunecate  ale internetului. De asemenea, nu exista o cale curata pentru un libertarian atunci cand vine vorba de descentralizare: pentru traditionalul decentralist tehnologic concentrat acest lucru inseamna ca dezaproband cresterile mari, o face  doar pentru a facilita tranzactii mai rapide.
Cu cat deschiderea din punct de vedere economic este mai mare, inseamna ca in  descentralizare ca nu exista nicio limita si prin urmare, adoptarea mai larga de Bitcoin duce si la utilizari comerciale.

Ceea ce dezbaterea de scalare a scos la iveala este ca nu exista nici o comunitate omogena de „tipuri” de utilizatori Bitcoin, ci mai degraba diferite factiuni unite sub umbrela termenul de descentralizare.

 

 

 

sursa: ( http://www.coindesk.com/

https://pando.com)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV