Scalabilitatea Bitcoin

21 iunie 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Bitcoin suferă de câteva probleme de scalabilitate, în cele ce urmează fiindu-vă prezentate câteva dintre acestea din dorința de a vă face să conștientizați atât părțile negative, cât și cele pozitive ale Bitcoin.

1. Retenția la informații și eșecuri în comunicare

Cea mai fluentă operațiune Bitcoin se bazează pe o înregistrare timpurie a tranzacțiilor și blocurilor. Este sugerat faptul ca verificatorii ce sunt competitivi pentru același beneficiu să fie stimulați să rețină informațiile pentru acest proces. Cu toate acestea, tranzacţionării au stimuli pentru a-și disemina informațiile mai rapid ca oricine altcineva, nu numai că este inutil pentru retenție, ci forțele economice care le va contracara pentru promovarea serviciilor de eludare.

2. Istoricul tranzacțiilor lineare

Așa cum am discutat până acum în articole precedente, portofelul Bitcoin aduce întregului lanț de blocuri Bitcoin ca o instalație și toate noile tranzacții și blocuri sunt ( sau ar trebui să fie ) înregistrate către toate nodurile.

Nodurile Bitcoin verifică în mod criptografic autenticitatea tuturor blocurilor și tranzacțiilor exact în momentul primirii acestora. În mod clar, aceasta abordare introduce problema scalabilității pe termen lung, atât în termeni ai lungimii rețelei cât și suprasolicitarea computerizată asociate cu verificarea criptografică a tranzacțiilor. Problema scalabilității poate fi îngrijorătoare pentru smartphone-uri cu o rețea limitată, putere computerizată limitată și o baterie slabă.

Problema scalabilității poate fi adresată unui serviciu de filtrare. Rememorăm faptul că nodurile Bitcoin pot fi împărțite în două clase și anume verificatori și clienți. Verificatorii crează noi blocuri și produc noi monede. Verificatorii sunt marea majoritate a nodurilor cu resurse computerizate și de lungime de rețea foarte ample, adesea calculatoare desktop. Prin contrast, clienții sunt noduri Bitcoin care nu produc monede noi, precum smartphone-urile. În timp ce verificatorii au stimuli pentru a primi toate tranzacțiile (pentru a primi taxele tranzacțiilor), clienților s-ar putea să nu le pese. În particular, tot ce este nevoie pentru ca un client să îți cheltuiască Bitcoinii sunt tranzacțiile.

url

Servicii Bitcoin de filtrare

Serviciul de filtrare este un serviciu cloud care filtrează tranzacțiile Bitcoin și trimite doar tranzacții relevante către nodurile care s-au înregistrat pentru serviciu. Un client Bitcoin ( de exemplu un utilizator de smartphone ) poate trimite o capacitate criptografică către serviciul de filtrare, lucru care oferă serviciului de filtrare posibilitatea de a determina dacă tranzacția este plătibilă pentru una sau mai multe chei publice.

Recunoaștem următoarele cerințe de securitate și utilizabilitate dorite:

–          Lipsa de conexiune fără capacitatea criptografică

În timp ce un utilizator poate permite serviciului de filtrare să determine ce tranzacție este plătibilă pentru el însuși, nicio altă parte nu ar trebui să poată conecta o cheie publică multiplă mai bine decât poate utilizatorul ( fără serviciul de filtrare ).

–          Înaintarea securității

Serviciul de filtrare ar trebui să poată updata capacitatea în mod periodic, la fel și în cazul unui compromis, fiind dezvăluită capacitatea criptografică ce poate permite identificarea noilor tranzacții targetate către un utilizator specific, însă nu pot fi folosite pentru a conecta tranzacțiile utilizatorilor în trecut.

3. Confirmarea tranzacțiilor întârziate

O altă problemă a scalabilității este confirmarea tranzacțiilor întârziate. La o implementare curentă, un nou bloc este generat la fiecare 10 minute, deci este nevoie de 10 minute ca o tranzacție să fie confirmată, acest lucru putând fi problematic în anumite șcenarii.

O abordare, deja văzută în ecosistemul Bitcoin, ar fi comunicarea pe jumătate între utilizatori, părțile acționând ca bănci pe termen scurt. O alta ar fi reducerea fundamentală a întârzierii confirmării tranzacțiilor prin reparametrizarea puzzle-ului computerizat pentru a reduce media intervalului de blocuri create de la 10 minute la 10 secunde.

Cu toate acestea, acest lucru ar crește probabilitatea bifurcării și ar îngreuna comunicarea în rețele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV