Minarea prin intermediul proxy

31 mai 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

De obicei, bazinele miniere pot opera propriile retele Bitcoin folosite pentru a genera anteturile blocurilor, creditand bazinul minier cu remuneratii generoase. Alternativ, bazinul minier poate actiona ca un proxy pentru un alt bazin minier, solicitand munca si trimitand-o mai departe catre mineri. In loc sa primeasca veniturile din blocuri, interfata bazinului minier primeste venituri in urma incercarilor de solutionare pe care le trimite mai departe. Acest lucru poate fi de asemenea vizibil ca interfata bazinului minier sa cumpere aceste incercari de solutionare si sa le vanda mai departe, probabil prin intermediul unui alt contract. Relatia dintre acestea si bazinul minier normal este analog cu relatia dintre minarea prin intermediul unui bazin minier si minarea individuala.

O simpla modalitate prin care aceasta poate functiona este PPS (metoda pay-per-share). Minarea prin intermediul proxy imbinata cu PPS asigura niciun fel de risc operatorului, pentru ca toate platile pe care le are de facut minerilor i-au venit deja din alte surse de minerit. Un astfel de bazin faciliteaza niciun beneficiu in termenii unui profil de remuneratie, insa poate facilita beneficii in termeni de marketing, interfata, descentralizare si asa mai departe.

bitcoin is what

Ceva mult mai interesant in acest caz in care bazinul minier, proxy si PPS sunt interconectate este beneficiul unei dificultati ridicate in ceea ce priveste incercarile de solutionare a blocurilor pe de-o parte, acestea functionand in acelasi timp cu alte procedee la o dificultate scazuta. Totul ar putea fi vazut ca un bazin minier frontend si unul backend, cel frontend cu nivel de dificultate scazuta, iar cel backend cu nivel de dificultate ridicata. Ar putea insemna ca bazinul minier backend satisface mineri cu o importanta mai mare, insa in acelasi timp poate nemultumi participantii cu o rata mica de solutionare a blocurilor.

Un scenariu mult mai interesant ar fi atunci cand bazinul minier frontend ar pune la dispozitie PPS, iar cel backend nu ar pune la dispozitie PPS. In acest fel, bazinul minier backend va necesita taxe foarte mici si astfel cel frontend poate pune la dispozitie in mod sigur PPS, cu toate avantajele posibile, la un cost mic. Un candidat promitator care actioneaza ca un bazin minier backend se poate numi p2pool, acesta putand creste la dimensiuni voluminoase fara niciun risc.

Bazinul minier frontend poate fi proxy pentru mai mult de un singur bazin minier backend. De asemenea, cel frontend poate pune la dispozitie alte sisteme de plata diferite de PPS. Cu toate acestea, pentru a reduce riscul, contractele vor trebui sa fie conditionate de veniturile bazinului minier, care depind de numarul de blocuri gasite de bazinul minier backend. Acest lucru adauga ceva mai multa complexitate, fapt care face acest „aranjament” ceva mai putin atractiv, insa tot ar putea fi folositor pentru a adapta bazinul minier backend la un sistem diferit de remuneratie sau caracteristici ce tin de fezabilitate.

Un miner isi poate folosi propriul bazin minier proxy, insa acest lucru este ideal pentru acei mineri care vor sa ocoleasca incercarile de solutionare cu dificultate ridicata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *