Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 18-19 iunie – altcoins

20 iunie 2018 altcoins, analiza tehnica

Articol scris de Cristian Bot

Jurnalul Crypto – Bitcoin Romania

* LTC / BTC *

N-am mai analizat paritatea LTC/BTC de ceva vreme, iar acum că se află la un nivel important de suport – o putem face.

ltc

Litecoin și-a stabilit câteva linii orizontale care au funcționat fie ca rezistență, fie ca suport pe parcursul întregului an. Dintre acestea – linia de rezistență de la 0.0181 BTC și cea de suport de la 0.0143 au fost cu siguranță cele mai importante. Haideți să analizăm acțiunea prețului de la stânga la dreapta și să discutăm puțin și cele două cazuri posibile pe care probabil le-ați observat deja ca fiind marcate pe grafic.

În primul rând trebuie să avem în vedere că privim un grafic pe 4 h – adică fiecare dintre lumănările roșii sau verzi
reprezintă comportamentul prețului pe parcursul a 4 ore – graficul prezent mai sus însumează reacția Litecoin-ului față de BTC pe  parcursul a 95 de zile. Acestea fiind zise, să revenim:

Sfârșitul lunii martie întâmpină vânzătorii de LTC în deplină activitate: prețul a suferit o scădere de 17.79% pe parcursul a  4 zile (din 25 martie până în 29), la finalul căreia a găsit primul nostru suport: cel de la 0.0157 BTC. A se observa totuși cum lumănările au consolidat preț de o zi la prima linie de interes: 0.0181 BTC (am încercuit pe grafic situația în cauză). Acest lucru n-a fost aleatoriu; piața tinde să consolideze mai mereu în puncte care au avut sau vor avea în viitor o importanță/ un interes.

După ce suportul despre care vorbeam mai sus a fost stabilit, cumpărătorii au profitat de oportunitate și au împins prețul  din nou către rezistență. 0.0181 BTC a continuat să acționeze drept nivelul la care vânzătorii s-au arătat interesați în a-și descărca Litecoin-ul deținut până în 5 mai, dată la care acest preț a fost atins pentru ultima dată până în momentul de față. După ce LTC a fost respins din nou la acest nivel, n-a mai reușit să se întoarcă, rămânând timp de mai bine de 30 de zile aproape de nivelul de suport de la 0.0157 BTC. Odată ce și acesta a fost „doborât” de vânzători, LTC a găsit supot la 0.0143 BTC, linie foarte importantă pentru  cumpărători, care previne prețul din a suferi o scădere de proporții. Și când spun „de proporții” mă refer la un procentaj de peste  60%, deoarece în cazul în care acest nivel cade, următorul suport al LTC-ului ar putea fi în apropiere de 0.005 BTC.

La ce ne putem aștepta?

Să discutăm puțin cele două cazuri prezente la finalul graficului:

i) Cazul 1: acest caz mi se pare mai probabil pentru Litecoin, deoarece utilitatea acestei monede în sfera crypto pare c-a  dispărut. Într-avevăr, ea exista anul trecut, când LTC funcționa pe post de „tester” pentru Bitcoin, protocoalele noi fiind implementate pe LTC prima dată pentru a vedea cum reacționează crypto-moneda. Dar să revenim: în cazul în care 4h și implicit Daily suferă o  închidere sub 0.0143 BTC și prețul se întoarce pentru a retesta acest nivel – care are mari șanse să devină rezistență dacă acest lucru se întâmplă – LTC ar putea intra într-o perioadă grea pentru deținătorii monedei, targetul fiind, așa cum am zis și mai sus, la 0.005 BTC

ii) Cazul 2: LTC continuă să consolideze în jurul acestui suport timp de câteva zile după care retestează fosul nivel de
suport de la 0.0157. Șansele ca acesta să devină rezistență sunt mari.

Am să păstrez un ochi asupra acestei monede și o vom reevalua împreună odată ce unul dintre aceste cazuri – sau un
altul, nemenționat – se adeverește.

* DOGE / BTC *

Doge e una dintre crypto monedele cu cea mai veche comunitate din spațiul crypto. Totodată, pe lângă Ethereum, Doge e  printre monedele cu cel mai bun indicativ al evoluției tuturor Altcoins-urilor.

doge

Am marcat pe grafic principalele zone de interes: cu roșu – un canal paralel de acumulare, punct de interes al cumpărătorilor, la care aceștia beneficiază de oportunitate și acumulează moneda; și cu albastru – un canal paralel de distribuție, punct de interes al vânzătorilor.

Momentan, Doge se află foarte aproape de canalul de la nivelul inferior, cel de acumulare. Putem observa totuși că prețul a găsit un suport temporar la pragul superior al acestui canal – respectiv fosta rezistență. În cazul în care linia este depășită, consolidarea în canalul nostru ar putea fi una de lungă durată – având în vedere că ne uităm la un grafic pe Daily. Ultima consolidare de acest gen  a durat 34 de zile, timp în care prețul a avut o volatilitate de maxim 22%. Un alt suport foarte important al monedei se alfă la 16 satoshi.

Doge are o cale lungă de străbătut până la acel preț, iar acest lucru s-ar putea întâmpla doar dacă prețul închide pe un timeframe mare  sub 39 satoshi. Șansele sunt mici – dar existente.

La pol opus, canalul de la nivel superior – între 65 și 70 satoshi – a acționat în lunile februarie și aprilie ca rezistență majoră,  prețul fiind respins într-un interval de timp mult mai scurt decât în partea de jos: se poate observa cu ușurință cât a stat prețul în canalul  de sus și cât a stat în canalul de jos.

Ce ar putea urma pentru Doge?

Așa cum am menționat și în comentariu – continuarea consolidării e cazul cel mai probabil. Doge are nevoie de un impuls din partea cumpărătorilor (însoțit de volum, desigur) care ar împinge prețul peste nivelul rotund de la 50 satoshi. Abia după aceea putem vorbi despre o  posibilă reintrare în canalul albastru.

Spor & trade safe.
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *