Guvernul SUA banează cercetătorii pentru mineritul de Bitcoin

9 iunie 2014 minerit

Articol scris de Wu Mihu

BTC mine 1

Unui cercetător de la National Science Foundation (NSF) i-a fost interzis să lucreze cu guvernul Statelor Unite ale Americii, în urma descoperirii că acesta a folosit supercalculatoarele din fondurile federale pentru a minerii Bitcoin fără autorizație.

Acțiunea administrativă a descoperit o parte din cele mai recente probleme raportate de Inspectorul General al NSF Office către Congres, postându-le recent în mediul online.

Se presupune că cercetătorul anonim a folosit mai mult de 150.000$ în NSF, susținând activitatea calculatorului pentru a genera o sumă estimată de la 8.000$ până la 10.000$ în BTC.

Cercetătorul a afirmat că el doar coordona testele pe supercalculatoare, însă ambele universități afiliate au negat autorizarea acțiunilor unor astfel de acțiuni.

Mai mult, raportul afirmă că investigațiile duc la dovada că individul a luat măsuri pentru a ascunde eforturile miniere, declarând:

”Cercetătorul a accesat sistemele informatice de la distanță și pot fi luate măsuri în ceea ce privește ascunderea activității sale, incluzând accesul la un supercalculator prin intermediul unui site oglindă în Europa.”

Rezumatul raportului a fost încheiat prin indicarea că FSN a fost suspendat de la furnizarea de orice eforturi suplimentare care implică orice organism guvernamental american.

Întrebări fără răspuns

Raportul FSN OIG a sugerat că abuzul a fost descoperit de către agenție după ce aceasta a primit rapoarte despre activitatea neautorizată.

Cu toate acestea, nu au fost furnizate detalii suplimentare despre modul în care au fost făcute aceste descoperiri.

Raportul a oferit, de asemenea, o prezentare generală de bază a ce reprezintă un Bitcoin, menționând că aceasta este o ”monedă virtuală, care este independentă de monedele naționale”, și că aceasta poate fi convertită în monedă reală, folosind anumite schimburi.

Creșterea incidentelor

Anunțul, chiar notabil, nu reprezintă o noutate deoarece nu este pentru prima dată când un cercetător a fost mustrat pentru utilizarea calculatoarelor de ultimă oră, fără permisiunea de minerit a monezilor digitale.

În luna februarie a acestui an, unui cercetător de la Harvard i-a fost restricționat accesul la oricare dintre facilitățiile computerizate de cercetare din cadrul universității după ce acesta a fost prins că a minerit dogecoin.

Computerele universitare au devenit, de asemenea, un magnet pentru studenții care doresc să genereze monede digitale, folosind echipamente avansate și abuzând de puterea liberă pe care universitățiile o oferă.

De exemplu, la sfârșitul lunii aprilie, Universitatea de Stat din Iowa a indicat că sistemele sale de securitate informatică au fost compromise de către studenții care încearcă să minerească Bitcoin.

 

sursa:coindesk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *