Cum să investești în Bear Market?

6 septembrie 2023 investitie, tranzactionare

Articol scris de Bitcoin Romania

Piețele financiare trec prin cicluri de creșteri și scăderi. Atunci când piețele rămân la un nivel scăzut pentru o perioadă îndelungată, se vorbește de o piață bear. Cu toate acestea, este liniștitor să știm că toate piețele bear se transformă în cele din urmă în piețe bull.

Ce este Bear Market?

O piață bear este o perioadă de timp în care se înregistrează o scădere susținută a valorii investițiilor. De obicei, este identificată atunci când un indice general al pieței scade cu cel puțin 20% față de nivelul maxim.
Piața bear se caracterizează de obicei prin pesimismul investitorilor și încredere scăzută. Prețurile au tendința de a scădea, adesea mult sub pragul de 20%, pe o perioadă susținută, cu doar „reveniri de ușurare” ocazionale. Investitorii au tendința de a ignora orice veste bună și continuă să vândă rapid, împingând prețurile și mai jos.

Bear vs Bull

Piața Bull este opusă Pieței Bear.
Piața Bull este caracterizată de schimbări pozitive privind prețul.

Strategii de investiție în Bear Market

Chiar dacă piața bear este caracterizată prin pesimism, investitorii folosesc oportunitatea unei piețe bear pentru a-și revizui strategiile și pentru a le ajusta în funcție de eventualele probleme care pot apărea.

Iată trei strategii pe care le poți adopta:

Gândește pe termen lung

Pe o piață bear este important să reziști tentației de a lua decizii pripite ca răspuns la volatilitatea pieței. Atunci când prețurile se prăbușesc și se pare că vor continua să facă acest lucru, este firesc să vrei să vinzi rapid pentru a preveni pagube suplimentare. Cu toate acestea, acest lucru nu este adesea cel mai bun mod de acțiune.

Atunci când prețurile ating noi maxime pe o piață în creștere, poate fi tentant să investești de teama de a nu pierde câștigurile. Cu toate acestea, acest lucru contravine principiului principal al investițiilor, care este acela de a cumpăra la prețuri mici și de a vinde la prețuri mari

Nu investi toate resursele

Să-ți asumi un risc și să-ți investești toate resursele poate fi o modalitate excelentă de a obține un câștig mare, dar poate fi și o decizie dezastruoasă dacă nu ai noroc. Ai putea ajunge să îți pierzi toți banii și să te confrunți cu o serie de pierderi dificile.

În loc să îți vinzi întregul portofoliu, ia în considerare diversificarea. Analizează motivele pentru care portofoliul tău a pierdut din valoare și ia măsuri pentru a reduce riscul, menținând în același timp potențialul de creștere. Ia în considerare posibilitatea de a investi în alte de active pentru a echilibra portofoliul.

Construiește-ți portofoliul treptat

Odată ce începi să investești, nu te aștepta să obții profituri rapide în timpul unei piețe bear. Concentrează-te pe portofoliu și profită în următoarea piață ascendentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *