Comunitatea crypto a sarbatorit Bitcoin Pizza Day

23 mai 2018 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Bitcoin Pizza Day este sarbatorita anual de comunitatea crypto pe 22 mai, marcand o piatra de hotar importanta pentru prima cryptomoneda. Acum 8 ani un utilizator a platit pentru pizza folosind Bitcoin, eveniment ceea ce a marcat prima utilizare a cryptomonedelor pentru a plati bunuri.

Bitcoin Pizza Day

Laszlo Hanyecz, programator din Florida, a confirmat ca a primit doua pizza de la o faimoasa pizzerie din Statele Unite pentru suma de 10.000 BTC. Hanyecz a solicitat utilizatorilor de pe un forum sa ii livreze doua cutii de pizza pentru 10.000 BTC. Un adolescent din Londra pe nume Jeremy Sturdivant a acceptat propunerea lui si a plasat comanda pentru 2 cutii mari de pizza, pentru ca pe 22 mai 2010 Hanyecz sa anunte ca și-a indeplinit obiectivul propus.

La momentul respectiv, valoarea unui Bitcoin era de 0.0041 dolari, ceea ce inseamna ca Hanyecz a platit pentru cele doua cutii de pizza 41 de dolari. La valoarea de astazi, Hanyecz ar fi trebuit sa plateasca pentru o singura pizza 0.0039 BTC, demonstrand cat de mult a crescut valoarea cryptomonedei in ultimii 8 ani.

 In aparenta, Bitcoin Pizza Day pare un eveniment amuzant, insa data de 22 mai a marcat pentru totdeauna lumea crypto. Aceasta achizitie este considerata prima tranzactie Bitcoin pentru bunuri palpabile, deschizand calea utilizarii cryptomonedelor de catre utilizatori din intreaga lume. Curiozitatea lui Hanyecz si dorinta de a plati in BTC pentru pizza spre amuzamentul sau au deschis drumul pentru Bitcoin, care a devenit un mod revolutionar de a face tranzactii intr-un mod rapid, descentralizat.

Voiam pur si simplu sa spun ca am platit pentru pizza in Bitcoin. […] Bitcoin a reprezentat un hobby amuzant pentru mine acum 8 ani. Cand am platit 10.000 BTC pentru doua cutii de pizza n-am avut nicio idee ca Bitcoin va deveni in cele din urma atat de popular cum este astazi, fiind oameni care il folosesc zilnic pentru tranzactii”, a declarat Laszlo Hanyecz. In prezent au loc aproape 200.000 de tranzactii Bitcoin in fiecare zi.

 

Sursa: https://www.newsbtc.com/2018/05/22/its-bitcoin-pizza-day-the-most-delicious-holiday-of-the-year/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV