Câteva distincții financiare în ceea ce privește Bitcoin

6 august 2014 bitcoin

Articol scris de David Mitran

Gloria pieței economice este instabilă. Poate că sună ciudat, însă adevărul este că o piață perfect stabilă este acolo unde nu există creștere, unde nu există niciun progres. La o piață perfect stabilă există doar stagnare. Iar acesta este exact felul în care guvernele își doresc ca lumea să lucreze, deoarece îi oferă posibilitatea de control, lucru care înseamnă că te controlează și pe tine.

Piețele contracarează respectiva idee în mod complet. Există noi idei, noi produse, noi tehnologii, noi servicii și noi modalități de a face afaceri. Acest lucru este esențial, însă acest proces va avea mereu erori. Nimic nu este perfect dincolo de „poartă”, iar fiecare instituție are posibilitatea de a învăța din aceste greșeli, însă aceste greșeli trebuie să se întâmple pentru a putea oferi o lecție.

În viitor, suntem mult mai dispuși să vedem dezvoltarea asigurării Bitcoin, caracteristici mai robuste ale pieței, piețe de asigurare, microplăți instante pentru servicii online și multe altele. Suntem încă la începuturile acestei tehnologii, care nu doar că va crea un nou sector global economic, însă ar putea definitiva relația dintre individ și țară.

La începutul zilelor internetului, tehnologia a fost nouă iar cei care o ofereau nu au fost pregătiți pentru rapiditatea cu care s-a dezvoltat. La nivelul consumatorului, desigur, toată lumea se aștepta ca totul să funcționeze perfect. Speculatorii au început să se implice și isteria și nebunia mulțimilor a început să își facă simțită prezența. La primul semn de probleme, stocurile au început să scadă, oamenii să dispară și sentimentele să se schimbe, iar foarte mulți oameni au declarat noul sistem ca fiind mort.

Thumb1-600x320

Desigur, internetul nu a murit. A fost o sursă de creștere economică pentru ultimi 15 ani și va continua în felul acesta. Aceia care au considerat și au fost de acord cu faptul că internetul a murit, au ajuns într-o altă paralelă a istoriei.

Același lucru se pare să se repete cu Bitcoin. Pentru primii doi ani ai existenței a stagnat la 14 cenți. Iar mai apoi, odată ce meritele i-au fost descoperite și producătorii au început să se implice, infrastructura Bitcoin nu mai putea face față. A început să devină extrem de cumpărat, iar panica a apărut. Peste tot pe social media au apărut zvonuri precum „sistemul Bitcoin a eșuat”, însă el doar se vânduse într-un procent de peste 95%.

Însă toate aceste lucruri au omis o distincție crucială. Există o diferență imensă între Bitcoin ca tehnologie și Bitcoin ca instituții de exchange. Fiecare exchange Bitcoin poate eșua, însă acest lucru nu spune nimic despre succesul sau eșecul Bitcoin ca tehnologie.

Și chiar dacă Bitcoin ar ajunge să aibă parte de un sfârșit, schimburi nebune vor continua să facă parte din industrie. Acesta este motivul pentru care oamenii se uită mai departe către noi inovări, incluzând aici și ATM-urile Bitcoin.

Încearcă să rămâi în minte cu un simplu lucru legat de Bitcoin: Bitcoinii nu sunt concepuți ca o unealtă pentru investiții. Până când piața se va stabiliza și până când tu te vei adapta din punct de vedere tehnic cu utilizarea lor, nu ar trebui să ai niciodată mai mulți Bitcoini decât îți permiți să pierzi.

Scopul Bitcoin este acela de a servi ca un sistem de plată digital, creând o nouă epocă a sistemelor de plată, evoluând la un moment dat în bani independenți. Poate suna ca un vis, însă am văzut deja tehnologia digitală cum a luat viață, incluzând telefoane fără fir și capacitatea de a vorbi gratuit cu oricine, oriunde, în întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *