Bitcoin si tehnologia blockchain, in atentia autoritatilor

3 septembrie 2015 bitcoin

Articol scris de Sorin Tomsa

Cu doar o saptamana in urma se incheia, la Londra, o conferinta de 3 zile a Grupului de lucru a Commonwealth pentru monede virtuale. Alaturi de reprezentantii celor 6 state membre care alcatuiesc nucleul acestui grup si alte doua structuri ale organizatiei – Secretariatul si Organizatia pentru telecomunicatii a Commonwealth – au participat delegati ai Bancii Mondiale, Fondului Monetar International si ai guvernului Statelor Unite. Evenimentul a fost remarcabil, atat prin prisma duratei si a participantilor, cat mai ales a concluziilor si deciziilor luate: elaborarea unui raport privind ponderea si impactul valutelor virtuale in termen de o luna si trasarea unor norme tehnice de reglementare, in cadrul organizatiei, in prima parte a anului 2016.

Concretetea acestor proiecte, in contextul in care statele membre Commonwealth – 53 la numar – concentreaza aproape o treime din populatia Terrei, da anvergura reala a conferintei. Si iata ca, la mai putin de o saptamana distanta, guvernul Regatului Unit analizeaza oficial posibilitatea folosirii tehnologiei blockchain in administratia publica, pentru eficientizarea inregistrarilor si accesului la date structurate in liste de mari dimensiuni. Chiar daca acest lucru nu este direct legat de bitcoin, este evidenta influenta pozitiva care se poate rasfrange asupra sa, in urma unei eventuale integrari a tehnologiei pe care este construita moneda virtuala intr-o aplicatie guvernamentala a unui stat ca UK.

One comment

  1. […] de mari dimensiuni, care au atras atenția și autorităților britanice, așa cum scriam într-un articol anterior. Bitcoin ar contribui, evident, la planul financiar, oferind avantajul unor donații rapide și […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *