Bitcoin oferă libertate financiară femeilor din Afganistan

9 iunie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

womensannex1

 

Femeile de origine afgană luptă pentru libertățile lor sociale și financiare, iar oponenții acestora nici nu realizează acest fapt, datorită unei organizații care le plătește să își exercite aceste drepturi – în Bitcoin.

Fundația Women’s Annex (WAF) încurajează fetele să gândească independent și cu discernământ prin ajutorul blogging-ului, al software development-ului, producției video și social media. Aceasta le oferă o platformă prin intermediul căreia își pot lansa ideile în lume și care le plătește atât în Bitcoin dar care le oferă și acces gratuit la internet într-un loc sigur.

WAF este o organizație non-profit care a luat naștere în anul 2012. În afară de Afganistan, funcționează și în Pakistan, Egipt și Mexic.  În plus față de laboratoarele de calculatoare care au fost stabilite în școlile Heart și Kabul, de asemenea, au construit încă două laboratoare de informatică independente în zonele respective.

Organizația este în mare parte determinată de donații și susținută de Film Annex, care a contribuit în mare măsură la crearea de laboratoare informatice. Școala cu numărul unsprezecelea este parțial finanțată de către Craig Newmark de la Craigslist. WAF are ca scop să ajungă la 300.000$ până la sfârșitul anului 2014.

Situația femeilor afgane

Barierele sociale și economice cu care femeile din țările în curs de dezvoltare se confruntă zi de zi sunt descurajatoare. Chiar dacă drepturile femeilor în Afganistan au făcut mai mulți pași spre un rezultat pozitiv înainte de sfârșitul regulii Taliban în 2001, ele rămân la cote uluitoare față de standardele care se găsesc în alte părți ale lumii.

Mathew Kenahan, cel care a câștigat Blockchain Most Impactful Charity Award în Amsterdam, luna trecută, a promis câștigurile sale Fundației Women’s Annex, declarând:

În cazul în care WAF poate oferi o platformă în care femeile pot avea venituri proprii – o platformă care plătește în Bitcoin, un protocol cu un adevărat pseudonim care poate ascunde indentitatea beneficiarilor, cred că avem potențialul de a agita într-adevăr lucrurile.

Plata în Bitcoin

Cel puțin 2.000 de utilizatori WAF din Afganistan sunt plătiți în Bitcoin. Venitul lor mediu constă între 250$ și 400$ lunar. Venitul mediu anual al țării este de 680$, conform datelor din 2012.

Plățile pentru fetele din Afganistan au fost o problemă înainte ca monedele Bitcoin să fie integrate, începând cu luna februarie. Aceasta este compensată de utilizatori în dolari prin transfer bancar care necesită taxe substanțiale sau PayPal, dar care nu este acceptat acolo.

WAF poate plăti fetele în timp util, cu taxe minuscule. În acest fel se elimină necesitatea de a deschide un cont bancar, ceea ce presupune o documentație vastă și nevoia de aprobare a tutorelui legal în cazul în care e vorba despre minori și care ar putea duce la mai multe dificultăți.

Ross Mintzer, în vârstă de 27 de ani, a petrecut trei luni și jumătate învățându-le pe fete limba engleză și muzică @ Karochi, Pakistan, în luna octombrie a anului 2011. Acum se află în New York, locul unde s-a născut și a crescut, și încearcă să trimită bani în școli atunci când poate. Acesta declară următoarele:

E imposibil să trimiți o sumă mică de bani, o microplată și s-o faci să aibă sens luând în considerare și taxa alocată pentru tranzacție. Oamenii au vorbit despre această metodă de foarte multe ori, moneda Bitcoin va schimba lumea afacerilor, iar eu chiar cred asta. Tot ce aștept este ca cineva, în Pakistan, să deschidă un magazin unde se pot schimba rupii pakistaneze pentru Bitcoin.

În prezent, WAF caută magazine locale din Afganistan pentru a colabora cu acestea în ceea ce privește acceptarea monedelor Bitcoin, iar targetul principal l-au pus pe magazinele de electronice iar asta doar pentru a le asigura fetelor implicate în acest proiect propriile lor telefoane inteligente și tablete – astfel încurajând un angajament mai departe, atât în ceea ce privește mass media dar și monedele Bitcoin.

 

sursa:coindesk.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *